Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Media Future Week | July 14, 2024

Scroll to top

Top

Energizer Rogier Bikker toegevoegd aan MFW programma!

De lunchlezing op donderdag wordt traditioneel gegeven door een young professional met een indrukwekkende staat van dienst. Iemand waar je energie en inspiratie van krijgt voordat je de case waar je zo hard aan hebt gewerkt gaat presenteren. Wie kan dat beter dan Rogier Bikker, co-founder van Energize Shanghai? Op jonge leeftijd al een succesvol ondernemer in Azië. Zijn observaties en overdenkingen over het leven, werken, het bestaan in China houdt hij nauwkeurig bij.

Rogier Bikker is co-founder van Energize Shanghai. Energize is een interactief marketingbureau dat social media campagnes ontwikkeld voor topmerken als Heineken, KLM en Samsung. Energize is gevestigd in Amsterdam en Shanghai. De oorspronkelijk Nederlandse Rogier Bikker richtte in 2009 de vestiging in Shanghai op. Hij was toen onder andere verantwoordelijk voor business development, project management en creatieve output. Nu is hij creative partner, leidt hij het creatieve team en maakt hij deel uit van het management team.

Voor de oprichting van Energize Shangai werkte Rogier bij Achtentachtig. Achtentachtig is een bedrijf gespecialiseerd in interactie en visual dezign. Rogier werkte aan verschillende projecten en bouwde meer dan 100 websites. Verder werkte Rogier tijdens zijn studie al bij LBi (Lost Boys international), het grootste onafhankelijke marketing- en technologiebureau van de wereld.

Rogier Bikker heeft een passie voor internet ontwikkelingen in China. Op marketingtribune.nl schreef hij maandelijks een column over het leven, werken en het bestaan in China. Hierover meldt Rogier zelf: “Ik heb een klein rood boekje. Daar schrijf ik elke dag vreemde, fascinerende en grappige dingen in die ik hier in Sjanghai tegenkom. Mijn columns zullen hiervan een mengelmoes zijn, met een focus op interactieve marketing in China.”. Lees hier een column die Rogier voor marketingtribune.nl schreef.

Volg Rogier Bikker op twitter of bekijk zijn tumblr!