Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Media Future Week | April 27, 2024

Scroll to top

Top

Erik Huizer en de visie van TNO

Managing Director Information Society bij TNO Erik Huizer komt maandag spreken over het werk van TNO’s afdeling Informatiemaatschappij. Deze afdeling doet onderzoek naar de mogelijkheden die nieuwe ICT en media bieden. Zo initieert en stimuleert TNO de introductie van nieuwe diensten, toepassingen en beleid in deze informatie-maatschappij. TNO wil niet alleen duurzame ontwikkelingen teweegbrengen, maar tegelijkertijd de productiviteit en/of het maatschappelijk welzijn verhogen. Naast onderzoek voor verschillende ministeries doet TNO dus ook onderzoek voor de telecomsector, onderwijs & mediasector en de zakelijke dienstverleningssector.

Naast zijn werk voor TNO is Erik Huizer deeltijd hoogleraar internettoepassingen aan de Universiteit Utrecht, voorzitter van de Raad van Toezicht bij Stichting NLnet en bestuurslid bij PIR en SIDN. Voorheen was hij Vice President Internet and New Business bij Technicolor en Director Strategy & Innovation bij NOB.

TNO Orakel
Op dinsdag is er een TNO Orakel. Hier komen medewerkers van de afdeling Informatiemaatschappij van TNO om vragen te beantwoorden van de groepen. Elke groep heeft 20 minuten om zowel mogelijk informatie uit de TNO’ers te trekken. De gebieden waarover je vragen kunt stellen zijn ‘Toekomstig internetgebruik‘ en ‘Maatschappelijke impact van ICT‘. In de tak ‘Toekomstig internetgebruik’ richt TNO zich op nieuwe technologie en functionaliteit en het vernieuwen van de internetinfrastructuur. Met ‘Maatschappelijke impact van ICT’ heeft TNO aandacht voor de sociale vraagstukken die de digitale ontwikkelingen opwerpen.