Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Media Future Week | October 23, 2021

Scroll to top

Top

Dirk deRoos presenteert de toekomst met Big Data

De hoeveelheid digitale data neemt explosief toe, denk bijvoorbeeld aan de enorme hoeveelheid data die we opslaan in sociale netwerken zoals Hyves en Facebook en alle filmpjes die op YouTube staan maar denk ook eens aan allerlei medische data zoals MRI scans en röntgenfoto’s. Er ontstaan enorme verzamelingen vooral ongestructureerde digitale gegevens, ‘big data’. Dirk deRoos werkt bij IBM en is bijzonder expert op het gebied van Big Data. Hij zal de maandagmiddag afsluiten met een presentatie over Big Data en wat je daar allemaal in de toekomst mee kan. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open!

Dirk deRoos studeerde aan de University of New Brunswick. Hier behaalde hij een bachelorgraad Computer Science en in Arts. Hij was information architect bij het Toronto DB2 Development lab. Nu is hij lid van het IBM World-Wide Technical Sales Team en gespecialiseerd in het IBM Big Data Platform.

Dirk deRoos staat wereldwijd bekend om zijn rol als Big Data expert bij IBM. Verder schreef hij samen met andere auteurs ‘The Official Guide to DB2 Version 8.1.2’. Ook schreef hij hoofdstukken voor ‘DB2: The Complete Reference’. Recentelijk schreef hij met Chris Eaton, Tom Deutsch en George Lapis het boek ‘Understanding Big Data’. Dit boek geeft een duidelijk uitleg van Big Data en hoe IBM hier mee omgaat. Download hier gratis het ebook ‘Understanding Big Data’.

Almere Data Capital verzorgt voorafgaand aan de lezing van Dirk deRoos een voorprogramma. Kijk voor meer informatie op de website van Almere Data Capital.