Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Media Future Week | March 28, 2024

Scroll to top

Top

Team 4 business concept

Business concept #team4

MYWAY –
instead of the highway.

File’s, irritaties en verloren tijd. Elke dag stuiten reizigers op de onnodige gevolgen van een verminderende doorstroming op de Nederlandse wegen.

Duizenden Nederlanders maken dagelijks gebruik van de goed onderhouden wegen en openbaar vervoer voorzieningen om van A naar B te komen. Om deze doorstroming te vergroten en daarmee verkeers verlies uren (VVU) te beperken is het van belang al deze verkeersstromen optimaal te benutten.

MYWAY is een mobiliteitsservice en streeft ernaar om reizigers te ontzorgen en een optimale reiservaring te laten beleven. Hierin staat de reis en de reismogelijkheden, in tegenstelling tot de bestemming, centraal. De reis wordt niet alleen interactief weergegeven maar zorgt er ook voor dat de gebruikers bewust wordt van zijn reisgedrag. Met verschillende parameters zoals CO2 emissie, reistijd etc. wordt dit inzichtelijk gemaakt.

De reiziger is vrij in het kiezen van een vervoersmiddel en betaalt deze per km. Er zijn verschillend pakketten om uit te kiezen, van standaard naar Premium. Ieder pakket heeft een bepaald aantal kilometers die benut kunnen worden binnen de pakketkosten. Gaat men over deze vastgestelde aantal km heen, dan betaalt men een buiten de bundel tarief per gemaakte kilometer. Pakketten kunnen per maand door de gebruiker gewijzigd worden, wat het gemak ten goede komt.

MYWAY is een organisatie en vormt de schakel tussen de bestaande openbaar vervoer diensten. Zoveel mogelijk vervoersdiensten worden in de dienst geïntegreerd.