Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Media Future Week | September 27, 2021

Scroll to top

Top

MFW Casepartner NOS brengt nieuwe app uit

Vanaf nu is een nieuwe NOS app beschikbaar voor iPhone en Windows Phone. De app brengt het beste van nos.nl naar je mobiel, met groot gebruiksgemak én is gratis te downloaden.

Met de NOS app heb je het laatste nieuws, sport, weer, verkeer en de meest recente nieuwsuitzendingen ‘on demand’, snel én overzichtelijk op je mobiel. Bovendien kun je je abonneren op pushberichten waarmee je onmiddellijk wordt geïnformeerd over brekend nieuws. De berichten kunnen naast tekst ook foto’s, audio en/of video bevatten, waar je makkelijk doorheen bladert.

Via de  iPhone app kun je ook live streams volgen van Journaal 24, Politiek 24, Radio 1 en van sportevenementen waarvan de NOS de online uitzendrechten heeft. Op Windows Phone worden live streams nu nog niet aangeboden, dat volgt in de volgende fase.

Met de lancering van de nieuwe app maakt de NOS een belangrijke stap. Algemeen directeur Jan de Jong zegt hierover: “In een tijd waarin steeds meer mensen nieuws tot zich nemen via hun mobiel, wil je als publieke nieuwsorganisatie ook op dit platform onvermijdelijk zijn. Mijn verwachtingen van de nieuwe app zijn hoog. Hij combineert snelheid en gebruiksgemak met de betrouwbare nieuwsvoorziening van de NOS. Waar je ook bent: nieuws, sport en live verslaggeving van (inter)nationale evenementen heb je nu 24/7 binnen handbereik. Voor de NOS is kwaliteit alleen niet genoeg. We zetten vol in op innovatie. De NOS sprint naar de toekomst toe wat mij betreft.”

Met de ontwikkeling van een nieuwe app kiest de NOS voor een andere strategie dan ruim twee jaar geleden bij de lancering van de huidige mobiele site. De mobiele strategie was er toen op gericht om zo veel mogelijk op het web te doen, en zo min mogelijk in een app. Die visie is nu veranderd. Hoofd Nieuwe Media, Lara Ankersmit, licht de koerswijziging toe: “ De overgrote meerderheid van mensen die nieuws volgen via een smartphone doet dat via een app. Je kunt hiermee snel en makkelijk het laatste nieuws checken en dat is wat mensen willen op hun mobiel. Dat toont het succes van de Teletekst-applicatie wel aan. Naast Teletekst hebben wij natuurlijk veel meer nieuws, zoals video’s, audio, foto’s en ook live streams van sportevenementen en bijvoorbeeld politieke persconferenties. De NOS brengt die al 24 uur per dag online en vanaf nu dus ook via één app.”

Momenteel werkt de NOS ook aan een Android-versie die later dit jaar verschijnt. De huidige iPhone apps van de NOS voor Teletekst, Journaal en Jeugdjournaal blijven bestaan. Dat geldt ook voor de mobiele site m.nos.nl die toegankelijk is via iedere telefoon met internetverbinding.

Kijk op de website van NOS voor meer informatie over de NOS app en een instructiefilmpje voor iPhone en Windows Phone.