Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Media Future Week | December 5, 2021

Scroll to top

Top

Team five is alive!!!

IMG_7279

Na een aantal intensieve dagen met véél post-it’s, uiteenlopende ideeën, inspirerende sprekers en afhakende teamleden is het dan toch eindelijk tijd voor een heuse
blog van team 5!

Dag 1 begon met de kennismaking en de toebedeling van het domein en de daarbij behorende trend: Advertising in combinatie met Social Collaboration. Dat lijkt een gemakkelijke combinatie, maar vertaal dat maar eens naar het jaar 2233. Waar kom je dan op uit? Een omgekeerde marktplaats is een leuk idee voor nu, maar te realistisch. Een interactief billboard dan? Ook nog te voorspelbaar. We moeten eigenlijk richting een concept dat niet platformgebonden is en ooknog eens te transformeren is naar een ander universum. Hoe ver wil je gaan en tot waar rijkt je fantasie…

Na wat gratis drankjes in club Anno, zat de stemming er goed in. Dag 2 werd vol goede moed begonnen. Er kwamen nieuwe ideeën, oude ideeën werden teniet gedaan en bepaalde ideeën werden herzien. Na een dag met inspirerende workshops en niemand minder dan Chris Crawford, was het tijd om ideeën en kennis met de verschillende groepen uit te wisselen in het World Café. Een aantal waardevolle punten kwamen hier naar boven!
Ook deze dag werd weer afgesloten met een gezellig feestje, en wel in de karaokebar. Zang- en danskunsten all around, kon niet beter! Het werd misschien iets te laat…

Dag 3 begon na iets te veel biertjes wat zwaar. Een dubbele lezing over de toekomst van de televisie werd met wisselend enthousiasme ontvangen en bood ook niet voor iedereen dezelfde inzichten.
De ‘pitch’ voor Seth Shapiro was echter wel zeer inspirerend voor ons team 5. Na een mooi promo-praatje van de VARA en SBS, was het tijd voor het echte werk; ontwikkel een businessplan! Hier kwamen de tekortkomingen binnen het concept duidelijk naar boven, waar de verschillende teamleden toch wel een beetje moedeloos van werden.
Na de avondmaaltijd kwamen we echter als groep weer tot inzicht. Er werd letterlijk gedroomd richting een mooi concept. Ons kindje is geboren!

Dan zijn we nu aangekomen bij dag 4! Alle dromen zijn vastgelegd en het geheel is samengesmolten. Wij gaan verder dan de rest! Wij zijn WOW-WOW!
Hetgeen wat nog rest is een denderende presentatie. Wish us luck!