Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Media Future Week | March 29, 2024

Scroll to top

Top

Bitse brainstormsessies van dag 1 (team 2)

Bij binnenkomst in het Flevotorium was het snel duidelijk dat de zaal vol zat met inspirerende en enthousiaste studenten, docenten en sprekers. Niemand wist met welke mensen hij of zij zou samenwerken aan één van de tien cases, maar dit werd snel duidelijk door het ‘lingo-like’ spel van domein-thema. Na het opnoemen van de namen van alle groepsleden, mochten er per groep twee naar voren komen om een balletje uit de domeinbak en één uit de themabak te pakken. Daarop stonden een letter en een cijfer en samen vormden zij de combinatie van de case. Onze groep kwam op het domein: Stad & Leefomgeving en het thema: Apps & the Cloud.

Na wat huiverige eerste momentjes op de vijfde verdieping van het WTC Alnovum kwam er uiteindelijk toch wel een machine op gang; de mensen zochten elkaar op, connecties werden gelegd en langzamerhand kwamen we achter alle kwaliteiten die wij als groep in ons hebben. De één kan apps maken, een ander websites bouwen, programma’s schrijven, hardware combineren met software voor leuke activiteiten en weer anderen hebben kennis over drukpersen, crossmedia, storytelling, Social Media, usability, open data, de filmwereld en ook hebben we een freelance journaliste. Alles bij elkaar een groepje met zeer diverse kwaliteiten, die we mooi samen kunnen voegen tot een elastische oplossing voor het bedenken van een toepassing met betrekking tot Stad & the Cloud.

Na een aantal brainstorm sessies over welke keywords we kunnen combineren met de thematiek van Apps & the Cloud en Stad & Leefomgeving kwamen we uiteindelijk uit op data en toegang, het hyperlocale dat zich focust op het individu en de directe omgeving, de zingeving van de wereld en de controle op privacy. Na nog meer gebrainstorm komen we erop uit dat technologie de mens zou moeten helpen en niet belemmmeren, wat ertoe zal leiden dat alle data overal en voor iedereen beschikbaar wordt. Wel denken we dat de behoefte naar toetsbare controle over je privacy zal groeien, iets wat bij één universele device op zich wel te realiseren moet zijn.

De Tweet die de groep samenstelde was als volgt: Technologie helpt je, belemmert niet. Toetsbare controle over je privacy. Alle data open, overal voor iedereen en op 1 device #MFW11