Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Media Future Week | December 5, 2021

Scroll to top

Top

Workshops op de Media Future Week

Tijdens de Media Future Week zullen verschillende mediaprofessionals workshops verzorgen. Eerst geven zij allen een presentatie, hierna volgt een korte pauze, waarna elke spreker parallel een workshop zal verzorgen. De mediaprofessionals die komen spreken en workshops zullen verzorgen, zijn Erik van Heeswijk, Indira Reynaert, Sietse Bakker, Geert Lovink en David Linssen.

Erik van Heeswijk

Erik van Heeswijk weet veel van het digitale medialandschap in Nederland. Hij is Hoofdredacteur Digitaal bij de VPRO. Daarnaast zit hij in het bestuur van de Vereniging van Onderzoeksjournalistiek (VVOJ) en zit hij in de adviescommissie van de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA). Voorheen is Erik werkzaam geweest als onderzoeker en docent Journalistiek en Nieuwe Media in Leiden en was hij vice-president van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

Indira Reynaert

Indira Reynaert wordt één van Nederlands crossmediakoninginnen genoemd. Voorheen gaf ze advies en workshops over crossmedia, concepting en bloggen. Tegenwoordig is ze eigenaresse van The Janeway, een bedrijf dat crossmediatrainingen verzorgt voor o.a. VPRO, De Telegraaf en RTL. Daarnaast voert The Janeway onderzoek uit naar transmediastorytelling en geeft het stragisch advies aan bedrijven en ondernemers. Indira is ook docent Mediaconcepten aan de Universiteit Utrecht.

Sietse Bakker

Sietse Bakker is een echte ondernemer en één van de ‘rising stars’ in de crossmediasector. Zo won hij op de middelbare school al de prijs voor ‘beste schoolkrant van Nederland’. Een jaar later, in 2000, startte hij esctoday.com, een nieuwswebsite omtrent het Eurovisie Songfestival. Dat werd zo’n succes dat hij in 2006 gevraagd werd om alle internetactiviteiten rondom het Eurovisie Songfestival te gaan coördineren om vervolgens in 2008 Hoofd Communicatie & PR voor het Eurovisie Songfestival bij de European Broadcasting Union te worden en een Webby Award Honoree te winnen. Tussendoor had hij nog een eigen bedrijfje, MediaBattery. Vanuit daar werkte Sietse voor o.a. het Ministerie van Economische Zaken, het Duitse Pixelpark en verschillende Nederlandse omroepen. In 2009 werd hij verkozen tot één van de 25 talentvolle ondernemers en in 2010 moest Sietse de 2e plaats delen in de verkiezing tot ‘CommunicatieTalent van het Jaar’. Hij is auteur van ‘How to Live Wow!’ en CEO van Wow!works.

Geert Lovink

Geert Lovink heeft de opkomst van digitale media van dichtbij meegemaakt. Geert is het best te omschrijven als een mediatheoreticus. Hij is Onderzoeksprofessor Interactieve Media aan de Hogeschool van Amsterdam, Associate Professor Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam en Professor Mediatheorie aan de European Graduate School. In 2004 richtte hij het Institute of Network Cultures op, een instituut dat onderzoek doet naar de sociaal-economische veranderingen van het nieuwe mediaveld. Daarnaast is Geert auteur van een tiental boeken over internetcultuur en nieuwe media.

David Linssen

Voor David Linssen heeft het Mediapark geen geheimen. Hij werkte zich via het toneel en de VARA en de KRO op tot Manager Mediatechnologie bij de AVRO, waar hij voor veel innovatie zorgde. Sinds begin vorig jaar is hij bij Dutchview Directeur Innovatie en Business Development. Hij is een groot voorstander van 3D-televisie en werd dan ook gevraagd om projectmanager te worden bij 3D LiveLab. Dit is een organisatie die mediaprofessionals ervaring laat opdoen met het maken van 3D beelden.

Programmering: dinsdag