Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Media Future Week | August 18, 2022

Scroll to top

Top

2011 – Chris Crawford komt naar de Media Future Week!

Chris Crawford is een oudgediende op het gebied van computers, en houdt zich tegenwoordig bezig met interactive story telling in zijn bedrijf Storytron. Hij zal een keynote houden over hoe computers zich als medium ontwikkeld hebben en hoe ze zich verder zullen ontwikkelen. Sleutelingrediënt daarbij is volgens hem interactiviteit, een onderdeel waarvan onze kennis nog maar beperkt is, alhoewel we denken er al veel van te weten.

Chris startte in 1979 bij Atari en stapte in 1984 over op game ontwikkeling voor de Mac. Vanaf 1992 richt hij zich op ‘interactive story telling’, tegenwoordig via zijn bedrijf Storytron. In 2009 lanceerde hij met ‘Balance of Power’ zo’n game.

Meer informatie over ‘interactive storytelling’ vind je in zijn boek. Meer info over Chris zelf vind je op z’n wiki-pagina.